Nieuws

Wedstrijdverslag HB2-Saturnus

Zaterdag 7 april, Snelwiek HB2 – Saturnus HB1

Het zaalseizoen is door de jongens met een mooi Kampioenschap afgesloten en vanaf nu gaan ze proberen dit resultaat tijdens het veld seizoen te evenaren!

Het weer was in elk geval al prima dus daar kan het vandaag niet aan liggen.

In de eerste helft van het veldseizoen vorig jaar stond deze wedstrijd ook op het programma en werd er maar net gewonnen maar dat was dan ook de eerste wedstrijd van de nieuwe coaches van de Jongens B. Iedereen moest nog aan elkaar wennen en zoeken wie het beste waar kon spelen.

De ouders aan de kant zijn dan ook best een beetje verbaasd over het verschil wat er in de loop van het seizoen tussen deze twee teams is ontstaan.

Nadat Saturnus eerst nog even op voorsprong komt 0-1 laat Michael de jongens in een soort van 3-2-1 verdediging spelen en daardoor zitten ze er iedere keer heel goed tussen en kan de ene na de andere break gelopen worden. Steeds zijn er minimaal 2 spelers mee en zo staan we al snel op 8-1 voor! De jongens blijven de wisseltjes goed lopen die ze in de loop van dit seizoen geleerd hebben en er wordt steeds goed met druk rond gespeeld waardoor de hoeken of cirkels vrij gespeeld worden. Daarna blijven de verdedigers vanzelf meer bij de hoeken waardoor ook de opbouwers kansen krijgen. Iedereen bewijst weer zijn waarde in het team en na een hele goede eerste helft gaan we rusten met 19-8.

In de tweede helft wordt er volop door gewisseld en kan iedereen zich ook weer even op een andere positie laten zien waardoor je goed ziet dat het bij dit team niet om 1 of 2 spelers gaat maar dat ze echt heel goed als team functioneren! Het was voor de supporters aan de kant dus dubbel genieten vandaag. In de zon kijken naar een mooie wedstrijd met echt goed handbal. Verdedigend kon het wel hier en daar nog wat feller en beter maar iedereen was met name bezig met aanvallen. Beide keepers hebben ook weer knappe reddingen verricht. Kortom het was genieten! Jammer dat Yassin , vanwege een rugblessure, niet mee kon doen.

Eindstand 33-19 (Joey mag weer bakken voor het 30ste doelpunt)

Score: Alessio 2, Felix 6, Joey 7, Rafael 2, Robin 3, Sander 4, Yanique 7 en Youri 2

Na afloop van de wedstrijd kon dan ook het Kampioensfeestje van het zaalseizoen gevierd worden waarbij de Jongens van C1, die in de zaal mee gespeeld hebben, Oscar, Thimo en Roan, niet vergeten werden!

Monique