Nieuws

Wedstrijdverslag Helius DS2 - Snelwiek DS2

Op zondag 15 april mochten we afreizen naar Hellevoet voor een uitwedstrijd bij Helius. In het najaar hadden we thuis de winst tegen Helius gepakt, maar wel met maar 1 doelpunt verschil. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

In de app werd gedurende de week veel besproken, over wie er zou moeten spelen en uiteindelijk zouden we anderhalve wissel meenemen. Helaas meldde Chantal zich zondagochtend ziek, waardoor we met maar een halve wissel aan de start van de wedstrijd stonden. Gelukkig mochten we af en toe nog onze joker inzetten om extra lucht te komen happen.

Dan naar de wedstrijd. Helius ging rap van start en kwam op 4-1 voorsprong. Maar toen ging de Snelwiek-trein lopen en kwamen we via mooie balletjes naar de cirkel en goed samenspel weer terug in de wedstrijd. Ook de verdediging stond weer als een huis. Met een 6-4 voorsprong mochten we uitblazen aan de kant.

Coach Rena vertelde ons dat we nog iets langzamer moesten gaan spelen, om het zelf vol te houden en om de tegenstander uit de wedstrijd te halen. Dat werd onze tactiek in de tweede helft. Dat lukte goed en we konden uitlopen tot 12-7. Toen besloten de weergoden een spelletje met ons te gaan spelen en zij lieten het gieten van de regen. Het veld werd glad en het spel werd anders, langzamer (hadden wij weer voordeel bij) en minder ‘technisch’ (dat was voor ons moeilijk). Gelukkig hadden we de marge groot genoeg gemaakt om het tijdens de regen te kunnen volhouden. Toen de scheidsrechter affloot, stond er een eindstand van 13-11 op het scorebord. De punten zijn dus weer mee terug naar Rotterdam gekomen!

Met dank aan: Rena, met haar altijd rustige coaching en goede tips (dat hebben we afgelopen weken wel anders meegemaakt, wat zijn we blij met jou!), Irma met de sinaasappeltjes, goede verzorging en kleine aanwijzingstjes op zijn tijd, Carla die met hoofdpijn toch een kneitergoeie wedstrijd speelde, Sonja die overal haar mannetje stond, Linsey met haar sneaky balletjes naar de cirkel, Annet die iedereen goed kon binden, Nicolien die het spel goed las en iedereen in het veld kon helpen, Liv die ineens een superkracht in haar armen heeft, Monisha die maar door bleef lopen en speciale aandacht voor Amanda die voor het eerst sinds begin januari weer het veld betrad en het nog niet verleerd is (maar wel nog af en toe even de verkeerde richting uit ging)!