Nieuws

DS 2 is in een winmodus!

Op zondag 22 april mocht ds2 weer aantreden in hun veldcompetitie. Dit keer tegen Indus, waar voor de zaal ruim van gewonnen werd, maar in de zaal twee keer net verloren met ds4. Tijd voor revanche dus.

Een aantal dames van Indus was later vanwege een eerdere wedstrijd en dus had Rena alle tijd om ons toe te spreken, dat we nog flink aan ons doelsaldo moesten werken, wilden we nog denken aan het kampioenschap. Met maar liefst 4 wissels op de bank werd er dus afgesproken om snel te spelen en als je moe was, gewoon komen wisselen. Ook werden er twee wisselgroepen gemaakt, een opbouwgroep en een hoek-cirkelgroep.

Eindelijk was de tegenstander compleet en konden we beginnen. Het ging meteen mis, er stond een hoek teveel en een opbouw te weinig in. Gelukkig wilde Marij haar basisplaats opofferen om een opbouw te laten spelen.

Dan naar de wedstrijd toe. Indus kwam nog voor met 1-0, maar daarna kwamen wij uit de startblokken en sprintten we door naar een grote voorsprong voordat Indus weer een antwoord had. Verdedigend ging het redelijk en aanvallend viel bijna elke aanval een doelpunt, dus konden we de voorsprong uitbouwen naar een comfortabele 19-7 bij rust.

De warmte speelde een grote rol in de tweede helft, waarin we rustig verder bleven scoren. De mooiste combinaties werden gemaakt en de wissels die dinsdag bij Tappie waren geoefend, konden ook mooi in deze wedstrijd uitgeprobeerd worden. Eindstand was een heuse 40-17 in het voordeel van Snelwiek!

Met dank aan: Carla, die het niet makkelijk had met alle stuiterballen en geblokte ballen die de andere kant uitgingen, Marij, waar je helemaal niet uit afzag dat ze alweer een jaar ouder werd deze week, Liv, die veel te bruin is, Amanda, die weer helemaal geaard is in NL, Soof, die ons helaas eerder moest verlaten, Linsey, die boven iedereen uitsprong en mooie ballen scoorde, Manon, die erg mooie balletjes scoorde en naar de cirkel wist te spelen, Sonja, die gewoon in de break ging, Melissa, die zoals altijd weer de beste was én drie dubbelgangers had bij de tegenstander, Nicolien, die weer veel minuutjes kon maken en Annet, die niet helemaal ongeschonden uit de strijd kwam. Speciale aandacht voor onze coach Rena, die ondanks het weer erg koel bleef langs de kant en het publiek dat ons heeft gesteund tijdens deze leuke wedstrijd!