Nieuws

Snelwiek B1 - EHC 9-9-18

Sambahandbal!!!!!!

De eerste veldwedstrijd van de jongens B is gespeeld. En de toeschouwers konden genieten van leuk, gedreven en fanatiek spel onder leiding van Danny en Diana (ontzettend fijn dat jullie deze wedstrijd wilden coachen!).

Met een offensieve verdediging (3-3) werd in Leidschendam de tegenstander EHC op verre afstand van het doel gehouden. Af en toe lukte het EHC toch de 6-meterlijn te halen, waar er vervolgens door Snelwiek opnieuw hard werd gewerkt om er alsnog voor te zorgen dat de bal het doel niet zou bereiken.

De aanvallen waren lekker snel – veel breaks met leuke combinaties – en werden soms meer uitgekiend uitgespeeld. EHC kon weinig weerstand bieden tegen het snelle spel van Snelwiek (de naam werd absoluut eer aangedaan) en de stevige verdediging. Door de vele spelers (12 man inclusief de keepers) kon er lekker veel gewisseld worden waardoor de snelheid ook in het spel kon blijven.

Goede druk vanuit de hoeken leidde tot mooie kansen elders in de aanval, krachtige schoten, slimme doelpunten, goed samenspel: het was allemaal te zien in deze wedstrijd. Natuurlijk verliep niet alles even soepel, werden er af en toe kansen gemist en leidde slordig balverlies tot tegenaanvallen, maar over de gehele linie was er een leuke pot handbal te zien. Ouderwets sambahandbal! Heerlijk!

Uw sportverslaggeefster had 15 – 34 als eindstand genoteerd, maar de scheidsrechters – die overigens prima floten – gaven 17 – 32 als uitslag. Dus wie nu moet zorgen voor de eerste taart van het seizoen? Youri of Joey? Ik laat het maar in het midden en kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd in Kwintsheul tegen Quintus op 16 september, aanvang 12:40 uur.