Nieuws

Ruime winst Snelwiek HB1 op Quintus.

Na de heerlijke wedstrijd van de jongens B tegen EHC vorig weekend met goed samenspel reisde ik deze zondag met hoge verwachtingen naar Kwintsheul. Op het Peter Verjanstoernooi was Quintus in een leuke en goede wedstrijd van onze boys met ruime cijfers verslagen en mijn verwachting was dan ook dat Snelwiek ook dit keer vrij eenvoudig zou gaan winnen. Het weer was prima. De Westlandse familie van Sjard zorgde voor wat extra toeschouwers en ook bij de overige spelers was familie goed vertegenwoordigd. Samen met de Quintussupporters was het dan ook gezellig druk langs het veld.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was er vooral één van gemiste kansen aan beide zijden. Verdedigend ging het bij Snelwiek geheel niet slecht en als er onverhoopt een speler van Quintus toch een kans kreeg, was daar Oscar die net als Sjard een hele goede wedstrijd keepte.

In de aanval daarentegen verliep het verre van soepel. Waar vorige week als een team werd geopereerd waardoor gezamenlijk werd gewerkt aan een goede wedstrijd met positief resultaat, werden er nu relatief veel eenmansacties ingezet zonder dat de bal met dreiging goed was rondgespeeld om open kansen te creëren. Deze eenmansacties als ook een paar breaks leidden te vaak niet tot doelpunten met als gevolg dat Quintus vrij eenvoudig bij kon blijven. De rust werd ingegaan met 9-12.

Gelegenheidscoach Mladen had in de rust duidelijk de opdracht gegeven om toch vooral de bal eerst met goede dreiging rond te laten gaan voordat er een actie werd ingezet. Hoewel dit in de tweede helft veel beter ging, haalde het team niet het niveau van de vorige wedstrijd.

Kansen werden in de tweede helft echter wel duidelijk beter benut door Snelwiek dan door Quintus waardoor uiteindelijk de winst met 15 – 24 naar Snelwiek ging.

Volgende week zondag spelen de jongens om 13:30 in Rotterdam tegen WHC HB1, een altijd toch wel pittige tegenstander waarvan zeker gewonnen kan worden als er als team geopereerd wordt. We zullen het gaan zien. Tot dan!