Nieuws

Snelwiek HB1 - EHV/PSV HB1

Vandaag was daar dan eindelijk de eerste wedstrijd van de Heren B in de jeugddivisie poule Zuid. Daarin zullen de jongens dit seizoen een aantal bekenden tegen komen zoals Olympia, Bevo en DWS maar ook een aantal nieuwe teams waarvan er weinig bekend is of ze heel sterk zijn en of Snelwiek hier een kans tegen maakt.

Vandaag kwam EHV/PSV op bezoek in de Haastrechtstraat en onze jongens hadden er zin in. Ze schoten dan ook uit de startblokken en meteen vanaf het eerste moment was er veel snelheid in het spel met goede druk waardoor er steeds een vrije man gevonden kon worden. Er werden met name echt prachtige passes naar elkaar door gespeeld en dat is wat het handbal zo mooi maakt, om met zijn allen tot een goed resultaat te komen ongeacht wie er dan het uiteindelijke doelpunt maakt.

Hele goede druk vanaf rechts vanaf Alessio naar Joey en daarvandaan meteen door gespeeld naar de snel in startende Milan. Ook prachtige passes naar Yanique op de cirkel of van Sjard naar de super snelle Felix. En Youri wist ook weer fraaie passes te versturen. Ook hele mooie wissels met elkaar gespeeld en sterk afgrond door Robin. Als er dan in de verdediging heel goed en hard gewerkt wordt staat het met rust al 27-6! Dit hadden we toch niet echt verwacht vandaag.

Ook in de tweede helft bleven de jongens heel scherp met name in de verdediging waardoor er veel ballen onderschept konden worden in de aanval van EHV/PSV. De ene break na de andere werd mooi afgerond en zo maakte Joey het 30stedoelpunt en Youri het 40ste. Daarna was het even tijd om wat dingen te gaan proberen en oefenen en volgenden er mooie passes van Robin naar Yassin en van Sander op links naar Milan op rechts. Oscar pakte nog een penalty. Sander maakte op sterke wijze nog het 50stedoelpunt en zo konden de jongens met een heerlijke handbal wedstrijd uitlopen naar een monsterscore van 57 – 19.

Volgende week zaterdag uit naar Oss waar Olympia de tegenstander is. Hier werden vorig jaar hele spannende wedstrijden tegen gespeeld (2x gelijk , 1x winst) dus dat beloofd wat!

Score: Felix 7, Joey 6, Milan 11, Robin 6, Sander 5, Yanique 11, Yassin 5, Youri 6