Nieuws

Grove overtreding Sanne smet op overwinning dames 1 veld

Afgelopen zondag 30 september moest dames 1 veld (zeker weten: we zijn gepromoveerd tot dames 1 op het veld!) aantreden in Rozenburg tegen Indus 2. Er waren genoeg dames om mee te doen en dus gingen we met een goed gevoel de kleedkamer in.

Veel van de meiden van onze tegenstander speelden ook in de wedstrijd voor ons en dus hadden we genoeg tijd om naar hun speelkunsten te kijken en ons erop voor te bereiden.

De wedstrijd begon met onze standaard ‘ARE YOU READY? YES! ARE YOU READY? YES! LET’S GO! met een ietwat rauw randje door de verkoudheid van Annet en we zaten er meteen goed in.

Door snel spel, goede druk en een goede verdediging was het al snel duidelijk dat we de betere partij waren en we liepen al snel uit naar een 4-5 doelpunten marge.

Na de peptalk van Rena in de rust (ze was overigens niet tevreden met de 9 doelpunten tegen die we hadden gekregen), begonnen we met onze standaard tweede-helft-dip. Gelukkig stond Carla als een huis en herstelden we ons snel door een aantal doelpunten te maken. De verdediging werkte goed samen en in de aanval maakten we mooie combinaties die vaak uitliepen in een doelpunt.

Maar toen kwam de smet op de wedstrijd: Sanne maakte in een halve break tegen een zeer zware overtreding en kreeg haar eerste gele kaart in haar handbalcarrière. Zelf wist ze niet eens wat ze fout deed en ook de speelsters op de bank konden niet de duim leggen op wat ze nou fout had gedaan.

Al met al was het een zeer sportieve en leuke wedstrijd, de eindstand was 19-31 voor ons en dat betekent dus bij de volgende wedstrijd taart!

Met dank aan: Carla die een hele goede wedstrijd keepte, Monisha die ballen in het doel gooide die de keepster niet eens gezien heeft, Liv die binnenkort goed genoeg is opgeleid om aanvoerster te worden, Manon die we ook op de cirkel kunnen inzetten, Melissa die ook graag een grote heeft, Marij die mooie ballen vanuit de hoek scoorde, Renee die er weer op los shufflede, Britt die als een beest stond te verdedigen, Sanne die dus de viestste speelster van allemaal was en Annet die ook in een leeg doel kan scoren.

Speciale aandacht voor: onze trouwe supporter de vader van Liv en de 2 supporters van Mo die kennis hebben kunnen maken met onze mooie sport!