Nieuws

HB1 vs DWS

Zondag 11 november 13.00 uur: HB Snelwiek – DWS

Op deze 11de van de 11de stond de thuiswedstrijd tegen DWS op het programma. Veel van deze jongens trainen vaak samen met een aantal van de jongens van DWS dus is het altijd toch wel een andere wedstrijd dan alle anderen.

Na het zeer onterechte verlies van vorige week uit bij BFC (echt met recht “genaaid” door de scheidsrechter) zijn de jongens er op gebrand dat deze week beter te doen.

Snelwiek begon heel sterk aan de wedstrijd maar ze moesten wel even zoeken naar de juiste afmeting van het doel. De eerste drie aanvallen werd er met snelheid en druk rond gespeeld en goed de vrije man gevonden maar lat, keeper en paal stonden vooralsnog een voorsprong in de weg.

De jongens bleven gelukkig goed door gaan met dit mooie teamspel en ook Sjard ging hier goed in mee waardoor we al snel op een 3-0 voorsprong kwamen. In de verdediging liep het nog niet helemaal goed en ook DWS kon scoren maar nadat we de tegenstander terug hadden laten komen tot 4-3 werd er even extra gas gegeven en met name Yassin op de cirkel en de beide hoeken met Felix en Youri werden prima vrij gespeeld en ronden de kansen prachtig af.

Zo moest de verdediging van DWS kiezen en kwam er ook op de opbouw meer ruimte voor Milan en Robin. Het samenspel en ook het teamwork was goed verzorgd vandaag. Kon Joey op de cirkel een keer niet aangespeeld worden dan werd er wel een goede sper gezet zodat Robin door kon gaan. Sem werd mooi vrij gespeeld op de hoek en in de verdediging ging het ook steeds beter lopen en zo gingen de jongens rusten met een 18-9 voorsprong.

In de tweede helft zetten de jongens het goede spel door en zelfs na een 2 minuten tijdstraf van Milan werd er in ondertal een aantal keer gescoord. Bij DWS letten ze nu wel beter op Yassin, die de eerste helft steeds goed gevonden werd door onze opbouwers maar daardoor kwam er veel ruimte voor Sander, Milan en Joey op de opbouw posities. Sjard stond een prima partij te keepen en Youri gooide er weer een heerlijke schijnpass uit en stuurde daarmee 2 verdedigers van DWS compleet het bos en kon zelf mooi doorgaan! Helaas mocht ook hij daarna 2 minuten rustten van de scheids waardoor DWS nog een paar keer wist te scoren. Maar na weer een hele goede safe van Sjard speelde hij een prachtige pas op de snelle Felix die daarmee de eindstand op 39-17 wist te brengen. Milan maakte daarna nog de 40ste maar deze is helaas door de scheidsrechter niet geschreven. Wel mag hij bakken voor het 30ste doelpunt!

Het eerste deel van het 3 luik zit er op. 6 wedstrijden gespeeld, 3x thuis gewonnen en 3x uit verloren. Een aantal wedstrijden werd er echt heel goed met elkaar samen gespeeld als team en waren er mooie dingen te zien. Helaas waren er ook mindere wedstrijden bij waarin de jongens meer tegen zichzelf aan het handballen waren (Olympia uit bijvoorbeeld) dus hier is nog veel verbetering mogelijk. Tevens waren er uit bij Bevo 3 basis spelers afwezig dus wie weet wat daar nog mogelijk is. En de uitwedstrijd bij BFC... tja er werd echt best aardig gespeeld de eerste helft en er leek niks aan de hand met 10 – 14 bij rust maar 1 les die we daar geleerd hebben: speel geen wedstrijd zonder mensen aan de wedstrijd tafel Spelers van BFC deden zelf het scorebord en in plaats van 15-19 voor stond er ineens 17-19?. Maar oké, een gelijk spel zat er in.. In de laatste minuut maakte Milan gelijk en de scheids had zijn hand al omhoog om het doelpunt te tellen... commentaar vanaf de tribune dat het lopen was en wat doet meneer de scheidsrechter.... Hij keurt het doelpunt alsnog af voor lopen. Tjonge, jonge dan word je dus letterlijk genaaid waar je bij zit. Protest van Michael met Milan erbij mocht niet baten helaas. Op zondag 6 januari zijn jullie allemaal bij deze uitgenodigd om deze return in Rotterdam tegen BFC mee te maken en de jongens naar een verdiende overwinning te schreeuwen! Alle tegenstanders zullen ze nog 2x tegen komen dus er is nog van alles mogelijk!

Scores: Sem 2x, Sander 2x, Robin 4x, Youri 4x, Yassin 5x, Joey 6x, Felix 6x en Milan 10x

Volgende week zijn de jongens vrij en op 25 november staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma.

Groetjes Monique