Sponsoring

Zichtbaar zijn tijdens alle competitie en bekerwedstrijden gedurende zowel het indoor- als ook het outdoorseizoen.

Snelwiek Rotterdam is een breed georiënteerde handbalvereniging met ambities en een SportPlus predicaat. Wij willen prestatiesport spelen met teams op landelijk niveau en lekker creatief regionaal handballen met de overige teams.

Een naamsvermelding/reclame-uiting kan worden geplaatst op de voorzijde van het wedstrijdshirt.
Complete outfit voor een team bevatten shirts voor 11 spelers en 1 keeperstenue.
Contractduur van een shirtsponsoring-overeenkomst is voor minimaal 3 seizoenen.
Reclame-uiting kan meerdere kleuren bevatten.
Het tenue/shirt blijft eigendom van Snelwiek Rotterdam.

Omdat spelvreugde voor een belangrijk deel samengaat met de bekwaamheid in de sport zijn er veel trainingsuren nodig. Het verbeteren van de individuele handbalvaardigheden gebeurt door goede begeleiding met ervaren/gediplomeerde trainers. Dat kost geld. Voor een groot deel van onze uitgaven zijn wij afhankelijk van de inkomsten uit activiteiten en sponsoring. Wij zijn juist daarom op zoek naar sponsors, bedrijven en mensen die onze vereniging een steuntje in de rug willen geven en daar ook wat voor terug krijgen.

Hoe word ik sponsor?

Neem contact op een van de leden van de sponsorcommissie.
De heren Arjan Koster, Edwin Looijen of Andre Schoenmakers kunnen geheel vrijblijvend een gesprek met u aangaan of stuur een mail naar snelwiek@handbal.nl met de wensen en vragen. Het werven van sponsors is eigenlijk een zaak van ieder lid van de vereniging. Dat wil niet zeggen dat iedereen zomaar willekeurig afspraken mag maken met sponsors. De sponsor verantwoordelijkheid ligt bij het bestuur van de vereniging en dan voornamelijk bij het bestuurslid voor Commerciële Zaken en Public Relations (PR), de voorzitter of de penningmeester. Dat wil zeggen dat een deze personen ingeschakeld moeten worden om zaken indien gewenst contractvorm vast te leggen of om duidelijkheid te verschaffen over de mogelijkheden die de vereniging sponsors te bieden heeft.

Veelal krijgen wij de kleinere sponsors via de binnenste schil (van familieleden en bekenden van mensen binnen de vereniging). Zij voelen zich dan ook makkelijker betrokken bij Snelwiek en wij vinden we het van groot belang dat deze (team)sponsoren een bepaalde associatie krijgen met Snelwiek. Dit levert de sponsor veelal een goed maatschappelijk betrokken gevoel op en geeft meer respect op dan een foto&vermelding in de krant.

Wat doet de sponsoring commissie?
De sponsor commissie draagt zorg voor het sponsor beleid. Zij stellen indien gewenst overeenkomsten op en bewaken de afspraken van het beschikbaar stellen van goederen, diensten en middelen van een bepaalde  waarde voor een sponsorobject. Het bestuur bepaalt waar het geld aan wordt uitgegeven. De intentie van elke sponsorafspraak is om de tegenprestatie ten goede te laten komen aan de vereniging, soms met een specifieke bestemming die dicht bij een bepaald team ligt.

De sponsoring commissie is voor haar contacten grotendeels afhankelijk van de relaties die de leden van de vereniging daarvoor aanbrengen. Dus als je potentiële sponsors denkt te kennen, of als je zelf ideeën hebt, schroom je niet en neem contact op met snelwiek@handbal.nl

Er wordt geen gebruik gemaakt van een ingewikkelde relatiemanagement systeem. Voor de wat grotere sponsoren bestaat het voornamelijk uit een overeenkomst en het onderhouden van de relatie met de sponsors door:

 • Bedankbrieven, bosje bloemen einde seizoen
 • Periodieke update, informatiebrieven of e-mails
 • Telefonische of persoonlijke gesprekken

Praktijkvoorbeeld:
Een trainer of teamleider van een willekeurig team, heeft een bedrijf gevonden die zijn of haar team in een nieuwe wedstrijd-outfit wil steken. Een loffelijk gebaar, waarmee echter niet direct de vereniging wordt bevoordeeld, maar de speler of de ouders van die speler of speelster.

Club van 50

De club van 50 bestaat uit  een groep leden, supporters en sympathisanten die de vereniging een warm hart toedragen. Zij ondersteunen als ‘kleine’ sponsor de club financieel voor diverse jeugdzaken, activiteiten en andere nuttige verenigingsdoelen.  Het geld is niet bestemd voor de reguliere begroting van Snelwiek Rotterdam.

Hoe word ik lid van club van 50?

Iedereen kan lid worden voor slechts € 50,- per jaar. Aanmelden doe je door een vraag te stellen aan bestuur en formulier in te vullen en toe te zenden naar secretariaat of direct naar de penningmeester.

Het geld kan overgemaakt worden of éénmalig automatisch geïncasseerd worden. Indien u het zelf wilt overmaken dan zijn de gegevens

 • De contributie dient voor 31 december dit jaar te zijn voldaan op RHV Snelwiek IBAN: NL40INGB0000646484 te name van "Club van 50".

Wat krijg je ervoor terug?

Uiteraard geeft het lidmaatschap je een eervolle naamsvermelding en een gevoel van betrokkenheid.

 • Je krijgt gratis toegang tot alle thuiswedstrijden van Snelwiek
 • Je mag deelnemen aan alle activiteiten die de vereniging organiseert
 • Vermelding op een Club van Vijftig bord in de kantine (uitdrukkelijk verzoek  ja)
 • Je hebt inspraak (een stem) bij flinke investeringen van de club van 50
 • Je bent welkom op de Algemene Ledenvergadering
 • Verder een ontzettend goed en betrokken club van 50 gevoel
 • Op verzoek een getekend bewijs van deelname retour

Wanneer uw donatie van € 50,- is ontvangen behoort u tot de selecte groep van begunstigers en wordt u opgenomen in het adressenbestand van Snelwiek Rotterdam.

Overzicht sponsoren

Ondanks de inzet van vele vrijwilligers is sport tegenwoordig niet meer mogelijk zonder financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. Sport is leuk om te doen, om naar te kijken en om in te werken. Met behulp van de bijdragen van onderstaande sponsoren boeken wij sportieve vooruitgang en willen wij voorkomen dat de jeugd, van nu en van de toekomst, niet meer zou kunnen sporten.
(Logo en info wat hun core business is een blok?)

Sub-Shirtsponsors

 Co-sponsors

 Stersponsors

Evenement sponsoren 

HARO team sponsoren

Doe mee aan de Snelwiek vriendenLoterij

Meespelen voor jouw eigen favoriete vereniging!
Je mobiele nummer is je lotnummer en als jij wint, wint Snelwiek ook!

De VriendenLoterij in het kort:

 • Je krijgt een sms’je van de VriendenLoterij.
 • Hoera! Je hebt een prijs gewonnen.
 • Jij niet alleen blij, drie vrienden ook.
 • Want die winnen mee.
 • Je mobiele nummer is je lotnummer.
 • Je speelt mee voor je eigen club.
 • Bekijk anders even dit fimpje https://www.youtube.com/watch?v=JBhw8SiVUNk

Inschrijven is heel makkelijk op https://www.vriendenloterij.nl/Meespelen.htm