Verenigings informatie

Klik op op de home pagina link "Wie zijn wij" wanneer je meer over handbalvereniging wilt weten.

Ben je op zoek naar onze contact-personen of de plek van onze accommodaties klik dan op de juiste pagina link.

Vereniging

Snelwiek Rotterdam is een zeer vitale SportPlus handbalvereniging met grote ambities. Snelwiek is opgericht in 1941 en is nog steeds een van de grootste en hoogst spelende verenigingen in regio Rotterdam. We hebben veel jeugdleden en vrijwilligers en zijn een plek waar sportplezier, groepsgevoel, recreatief handbal en prestatiegericht handbal hand in hand samengaan.

Sportplus

Snelwiek is sinds 2014 een SportPlusvereniging. Deze status geeft aan dat Snelwiek iets extra’s doet naast alleen handballen. We zijn maatschappelijk betrokken en betekenen daarom veel voor de omliggende wijken en hun inwoners.

Meer informatie over onze SportPlus status vind je onder het kopje ‘SportPlus’.

Handbal

Al sinds onze oprichting in 1941 spelen wij fanatiek handbal. Eerst op een voetbalveld met 11 spelers, maar tegenwoordig op een veld van 40 bij 20 meter met 6 spelers en 1 keeper. Handbal is een snelle, leuke en verrassende sport, waarbij je alle leden van het team nodig hebt om het goed te kunnen spelen. Aanvallen en verdedigen doe je allemaal, waardoor je altijd in beweging blijft. Gelukkig mag je wel onbeperkt wisselen, waardoor echt iedereen aan het spel kan deelnemen.

Leden

Snelwiek is in handballand een grote vereniging. We schommelen al 10 jaar tussen de 230 en 250 leden.

Er zijn verschillende leden bij Snelwiek. Zo zijn er de spelende leden, die doordeweeks trainen en in het weekend deelnemen aan de door het NHV georganiseerde competities. Een speciale groep onder de spelende leden zijn de recreanten, die af en toe doordeweeks een wedstrijd spelen.

Daarnaast zijn er ook niet-spelende leden, die lid zijn, maar zelf niet actief handballen. Denk hierbij aan een trainer of andere vrijwilliger, die wel Snelwiek steunen, maar geen bondscontributie hoeven te betalen.

Ten slotte zijn er nog de bijzondere leden. Zij betalen 5 euro per maand en zijn vaak mensen die niet meer handballen, maar nog wel betrokken willen blijven bij de vereniging.

Accommodaties

Handbal speel je zowel in de zaal, op het veld als op het zand. Snelwiek maakt daarom gebruik van verschillende locaties in Rotterdam-Zuid.

Gedurende het zaalseizoen, dat duurt van oktober tot maart, zijn wij te vinden in Sporthal Haastrechtstraat in IJsselmonde of Sporthal Wielewaal in Charlois. In Sporthal Haastrechtstraat spelen wij voornamelijk onze wedstrijden, in Sporthal Wielewaal vinden alleen trainingen plaats.